Bitabiz gør det nemt at registrere sygefravær

By:
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Mange medarbejdere melder sig i dag syge via en sms. Det er over en tredjedel af medarbejderne, der gør det. Det sker typisk ved, at man sender en sms til sin chef eller til en kollega om morgenen. Resten sender enten en email eller ringer op. Det er derfor meget få, der går ind og melder sig syge på andre måder. Det kan derfor være svært at få registreret sygefraværet. Hvilket jo ellers er vigtigt i forhold til firmaets statistikker. 

Systemet Bitabiz er et smart system til fraværsregistrering. Det er alle former for fravær. Både sygefravær og andre typer af fravær. Systemet er nemt og brugervenligt. Når medarbejderen kommer på arbejde igen efter at have været syg, kan han eller hun nemt registrere den eller de dage, de har været syge i systemet. Det gør det nemt at få sygefraværet med i firmaets statistikker og gør det nemt at få det store overblik, når der skal laves løn. 

Der er mange virksomheder, hvor de ikke har et overblik over, hvor ofte deres medarbejdere er syge. Det kan Bitabiz hjælpe til med. Hvis der er en medarbejder, som man føler, ofte er syg, kan man bruge systemet til at finde ud af, om det er rigtigt. Nogle gange kan det være en uberettiget mistanke. Hvis de altid ringer en op, når de bliver syge, mens de andre melder sig syge på sms, kan det virke som om, at de oftere er syge. Det behøver dog ikke at være sådan. Det kan bare føles sådan. 

Hvis en medarbejder har et højt sygefravær, kan det dog være en god ide at tage en snak med vedkommende. Måske har de bare et dårligere helbred. Hvis man har små børn, tager de ofte en masse sygdomme med hjem fra daginstitutionen og smitter hele familien. Så kan det være, at man bare har været uheldig. 

Det kan også være, at de mange sygedage er udtryk for et psykisk problem. Hvis man er stresset eller deprimeret, kan det være nemmere at sige, at man er fysisk syg. Hvis man som chef opdager, at ens medarbejder har mange sygedage og har mistanke om, at det skyldes noget psykisk, kan en samtale være med til at få dem på ret køl igen. Det kan være det skub, de har brug for for at langtidssygemelde sig eller for at søge behandling. 

Endelig kan registreringen i Bitabiz også vise, om der er nogle, der ofte er syge fredag eller mandag. Så kunne det tyde på pjæk og ikke sygdom.