Byg et hobbyrum til ungerne

By:

Er du træt af at skulle rydde perleplader, puslespil og andre projekter væk fra familiens spisebord eller stuegulv i tide og utide? Så var det måske en idé at indrette et hobbyrum hvor ungerne kan udfolde deres kreative evner.

Med et hobbyrum kan dine børn lege og fordybe sig i hvad de nu har lyst til uden konstant at skulle tænke på at rydde op efter sig. De kan vende tilbage til puslespil, tegne artikler eller fingermaling efter aftensmaden. Og de kan have alt deres kreative udstyr og de tilhørende materialer opbevaret på hensigtsmæssig vis.

Hvordan indretter jeg et hobbyrum til mine børn?

Når du står for at skulle indrette det rum hvor dine børn kan udfolde og fordybe sig er det selvfølgelig vigtigt at du tager såvel børnenes alder som deres interesser i betragtning. De helt små børn bør ikke opholde sig i et hobbyrum hvor der er fare for at de kan komme til at sluge små ting som for eksempel perler, klodser eller tegne redskaber.

Hvis dit ene barn holder af at spille musik mens det andet sætter større pris på stille fordybelse i diverse former for håndarbejde bør du måske indrette mere end eet rum. Et musikværelse bør være forsynet med såvel lydisolering som den rette form for dæmpning på væggene. På den måde kan dit musik glade barn øve sig uden at forstyrre familiens andre medlemmer, og får samtidig den bedste akustik.

Børn som holder af at tegne og male eller lege med glimmer og lignende bør have et rum hvor det ikke gør så meget om der kommer lidt farve på vægge eller gulv. Her kan du med stor fordel male væggene med vådrumsmaling og beklæde gulvene med epoxy, cement eller beton.

Du kan få yderligere inspiration til indretning af hobbyrum til børn på https://husblog.dk/hvorfor-skal-du-have-et-hobbyrum/ 

Posted in: Hobbyrum