Forbrugslån – hvornår kan man forsvare at tage sådan et?

By:

Må man låne penge til sjov og ballade? Til en ferie? Til at købe de nyeste sneakers eller den helt nye iPhone? Kort og godt: Hvornår er det forsvarligt at optage et forbrugslån. Det tager vi et kig på i denne artikel.

I virkeligheden er der ingen regler, når det kommer til lån. Det handler alt sammen om din egen samvittighed, og på den måde kan man sige, at det er forsvarligt at låne penge, hvis din samvittighed kan leve med det. Men… når det er sagt, så handler det naturligvis også om økonomi. Det er nemlig ikke nok, at dit hoved mener, det er en god idé – din konto skal også stemme.

Der kan man som udgangspunkt sige, at du skal lægge et budget, og hvis dit rådighedsbeløb er stort nok til et forbrugslån, så er der ikke noget i vejen for at optage et. Du skal bare være helt sikker på, at du har råd til at betale afdragene.

Forskellen på banklån og online lån

Hvis du går i banken for at tale med din bankrådgiver om et forbrugslån, risikerer du, at vedkommende vil ryste på hovedet og sige, at du må spare op til den ferie eller telefon i stedet. Det er fornuftens stemme, der taler, for selvfølgelig er det altid smartest, hvis man kan spare op frem for at låne. Det er bare ikke altid en mulighed, og det er her, de digitale banker kommer ind i billedet.

Med et online lån skal du ikke fortælle nogen, hvad du ønsker at bruge pengene til. Det er banken i og for sig ligeglad med. Her handler det udelukkende om, hvor vidt din økonomi kan bære det lån, du ønsker dig. Derfor bliver du kreditvurderet forud for et lån, og hvis alt stemmer overens, bliver lånet godkendt, og du har pengene på din konto i løbet af få dage.

Posted in: Forbrugslån