Hvad er en regnmåler egentlig?

By:

advertorial

Måske har du set en regnmåler og overvejet, hvad den egentlig skal bruges til. Ja, på den ene side siger navnet selvfølgelig sig selv. Den skal bruges til at måle, hvor meget regnvand der falder. Spørgsmålet er nok nærmere, hvorfor skulle du som privat person være interesseret i det? Hvorfor er det vigtigt for dig at vide, præcis hvor meget regnvand der falder. 

Hvis det er sådan, du har det, er det måske heller ikke så vigtigt for dig, men der findes mange haveejere for hvem, det faktisk er overordentligt vigtigt at vide, hvor meget vand der falder i lige præcis deres have. Det giver dem nemlig et langt bedre billede af, om de skal vande deres planter eller ej – og hvor meget de i så fald skal vande dem.

Regnmålere er altså ikke bare ubrugelige gammeldags gadgets. De kan faktisk være virkelig smart at have i haven. Et godt sted for dig at købe dem er på webshoppen gladegaver.dk. De har mange forskellige typer at vælge imellem. 

image

Hvorfor kan man ikke bare se på vejrudsigten? 

Hvis du er begyndt at overveje en regnmåler, overvejer du måske nu, hvorfor du ikke bare kan se på vejrudsigten. Giver de ikke nogle langt mere præcise målinger i forhold til det, som du selv kan finde ud af ved at have en regnmåler i haven? Nej, det gør de faktisk ikke. Vejrudsigten siger jo ikke noget om, hvor meget regn der falder i lige præcis din have. De er selvfølgelig mere præcise på et mere overordnet niveau, men altså ikke i forhold til en helt konkret måling i din have. 

Samtidig er det meget simpelt for dig at måle regnmængden i din have selv. En regnmåler består nemlig bare af et metalstativ med et glasbæger. I glasbægeret bliver regnen opsamlet, og du kan dermed se, hvor meget der er faldet, siden du sidst tømte den. 

Posted in: regnmåler