Kom ud af afhængigheden af piller på et misbrugscenter

By:

Er du gift eller samlevende med en person, som har udviklet – eller er godt i gang med at udvikle – en afhængighed af eksempelvis alkohol eller receptpligtig medicin? Så bør du ikke tøve med at gribe ind over for misbruget. Sådan ét går nemlig ikke bare i sig selv igen.

Et afhængigheds baseret misbrug vil tvært imod typisk eskalere. Hvis et misbrug ikke adresseres i tide, og den misbrugsramte person ikke kommer i afvænning, kan misbruget risikere at komme til at koste ham eller hende alt – familie, venner, job og i sidste ende livet.

Du ved sikkert allerede hvor svært det er at leve med et menneske, som mærkbart ændrer personlighed efterhånden som afhængigheden strammer sit favntag. Og har I oven i købet fælles børn, er det særligt vigtigt, at du skrider til handling så hurtigt som overhovedet muligt.

Misbrugsbehandling – for hele familiens skyld

Et misbrug påvirker nemlig ikke udelukkende den direkte misbrugsramte. Hele vedkommendes omgangskreds, og især den nære familie, vil lide under misbruget. Ofte vil en kæreste eller en ægtefælle til en misbruger udvikle det, der kaldes en med-misbruger adfærd.

Dette indebærer en form for misforstået hensyntagen til den misbrugsramte person. Man vil søge at dække over misbruget over for venner og familie, og komme med undskyldninger for den misbrugsramte over for kolleger og arbejdsgiver. Børnene lærer tidligt at gå på listefødder og i visse tilfælde at være forældre for deres misbrugsramte mor eller far. Og dette kan sætte sig livsvarige spor i det skrøbelige barnesind. Derfor er det vigtigt, at du som den ansvarlige voksen lægger denne adfærd af dig, og stedet sørger for at den misbrugsramte kommer i behandling.

Hos Behandlingscenter Stien kan såvel misbruger som de øvrige medlemmer af vedkommendes familie få den hjælp, de behøver. Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk

Posted in: Misbrugscenter