Kom ud af din farlige drikkevane med en alkoholbehandling

By:

I Danmark er alkoholisme højt placeret blandt de faktorer som forvolder flest sundheds problemer over en bred kam. Alle kan i princippet udviklet et afhængigheds forhold til en substans – og her er alkohol blandt de farligere, idet det er et af de mest vanedannede stoffer som findes.

Her til lands er det utroligt nemt at skaffe sig adgang til alkohol. Man behøver ingen recept og er man over atten kan man uden problemer købe stærk spiritus i supermarkeder og dagligvare butikker og sågar på tankstationer. Der er ingen der løfter et øjenbryn hvis man køber stort ind – og så er det nemt at vedligeholde et afhængigheds betinget misbrug af alkoholiske drikkevarer.

Dertil kommer at vores hjemlige fest kultur nærmest fordrer et vist indtag af de våde varer. Der bliver set mere skævt til dig hvis du takker nej til et glas vin, en sjus eller en øl ved en social begivenhed end der gør hvis du drikker dig temmelig bimmelim. Alt i alt er der særdeles gode betingelser for at et misbrug af alkohol kan udvikles og trives i Danmark. Og derfor er der rigtig mange mennesker som udvikler et sådant i løbet af deres liv.

Hvordan kommer man ud af et alkoholmisbrug?

Lige så nemt det er at anlægge sig et misbrug af alkohol, lige så vanskeligt er det at komme ud af det igen. Er du først inde i vanen med at drikke fra morgen til aften har kroppen vænnet sig til dette overdrevne indtag og indrettet sig derefter. Det betyder for det første at du skal have en vis mængde alkohol i blodet for at kunne fungere. Og for det andet vil du ikke kunne lægge flasken på hylden uden at opleve voldsomme abstinenser.

Derfor bør du opsøge hjælp til at komme ud af dit misbrug gennem professionel alkoholbehandling – læs mere på behandlingscenter-stien.dk