Lær at brygge øl med et startkit

By:

Er du som så mange andre fået lyst til at prøve at brygge din egen øl er det hurtigt og nemt at komme igang. Du kan i princippet brygge øl med de ingredienser du har i dit køkken eller også kan du købe dig et startskit, hos et af de firmaer, der sælger ingredienser til ølbrygning.

De ingredienser til ølbrygning du skal bruges er blandt andet et termometer, flasker og en gryde. Der udover skal du selvfølgelig have hvede, vand, gær og humle. 

Senere kan du begynde at investere i et mere avanceret brygudstyr og du kan begynde at eksperimenter med andre ingredienser end de mest basale. Der er også stor forskel på om du vil brygge en lys nordisk øl, lavet på hvede eller om du er mere til den bayerske mørke øl.

En brygmester er en kvinde

I dag forestiller mange sig, at en brygmester er en mand, men i virkeligheden har det i mange tusinde år været kvinder der har stået for ølbrygningen. Det foregik som navnet antyder i hjemmets bryggers. 

Øl og ølbrygning har været kendt i over 8000 år og i Danmark har man fundet de ældste fund af ølbrygning man har i Nordeuropa. Det er den kendte Egtved pige, der havde en krukke ved siden af sig der havde spor af hvede.

Der er først indenfor de seneste hundrede år at mændende overtog ølbrygningen. Det skyldes at man begyndte at sælge det. Det var derfor også kun i byerne, hvor der var mennesker nok til salg at mændene overtog. På landet var det stadig kvindernes ansvar og en hver giftefærdig kvinde viste hvordan. Det har aldrig været et lille ansvar. Op igennem tiderne har øl været en af de flestes diæt sammen med brød. Det har i nogle perioder været 5 liter pr. person, der har skulle brygges. 

Posted in: ølbrygning