Mennesker kan bedre med nogle dyr end andre

21 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der er nogle børn, der tror, at heste er skabt til at blive redet på, for de har kun set dem med mennesker på, og ellers står de vel at venter på, at der kommer mennesker og rider på dem, for hvorfor skulle de ellers se så sjove ud?

Desuden er det jo begrænset, hvor mange vilde heste der er tilbage i verden, selvom man da godt kan finde dem nogle steder.

Men de små børn – og mange voksne – har ingen anelse om, hvor længe vores forfædre skulle kæmpe for at erobre disse dyr, som de godt kunne se, var gode til at lade sig transportere med, transportere ting for dem og have med i krig.

Det er med tiden blevet til opdræt, nye racer ved at krydse andre racer og heste, der bruger til konkurrencer, som der går for mange penge, og mere til.

Dyr

Med tiden blev vi gode venner med dyrene 

Et af de mest klassiske kæledyr er hunden, og der er da næsten ikke noget mere sødt end at se sådan en skøn hvalp med sig hundetegn.

Men når man tænker på, at hunden kommer fra ulven, som kan dræbe os, hvordan endte vi så med at blive “venner”?

Der går en teori om, at vi mennesker denne gang ikke sørgede for at få en dyrerace til at underlægge sig os, men at det faktisk er en alliance.

Mennesker opdagede, at hunde/ulve var gode til at jagte bytte og finde dem, mens de dyr kunne se, at vi kunne lave våben, som der kunne nedlægge dyrene.

Derfor fandt vi ud af, at det var godt at hænge ud sammen, når der skulle mad på bordet de respektive steder – og gennem mange, mange år har det så udviklet sig til det med, at vi bruger hunde som kæledyr nu om dage.

Flere nyheder